Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

Takip Edin Takip Edin

Facebook Sayfamızı Ziyaret Edin
Facebook Sayfamız Facebook Sayfamız

Basın Bülteni Basın Bülteni

Kaydol
E-Bülten E-Bülten

EtkinlikEtkinlik Kayıt Formu Kayıt FormuEtkinliklere kaydolmak için tıklayınız
CanlıCanlı Yayın Yayın
UlaşımUlaşım Krokisi Krokisi
SohbetSohbet Bölümü BölümüDolu dolu ve hoşça vakit geçirmek için
DavetDavet Bölümü BölümüTanıdıklarınızı çağırın sitemizi canlandırın
İletişimİletişim Formu Formuyilmazticaret_ada@hotmail.com

Çeşitli Bilgiler Çeşitli Bilgiler

GAZETELER GAZETELER

GDO´DAN KORKUSU ÇİFTÇİ YAPTI

GDO´dan korkusu çiftçi yaptı


defa gösterilmiştir
Paşalimanı Adası´nda oturanlar, son dönemde çok tartışılan GDO dan korkunca, kendi buğdayını ekip, ekmek yapmaya karar verdi. Ada sakinleri ekolojik tarım tekniğiyle buğday üreteceklerini söyledi.

Paşalimanı Adası´nda oturanlar, son dönemde çok tartışılan GDO dan korkunca, kendi buğdayını ekip, ekmek yapmaya karar verdi. Ada sakinleri ekolojik tarım tekniğiyle buğday üreteceklerini söyledi.

Erdek İlçesi´nde oluşturulan Yeşil ve Sol Grubu öncülüğünde Paşalimanı Adası sakinleri yerli Sarıbaşak ve Akova cinsi tohumları kullanarak, ekolojik tarım tekniğiyle tarım yapmaya başladı. Yeşil ve Sol Grubu üyelerinden Dr. Kadir Dadan, son dönemde GDO´lu ürünlerin sakıncaları ile ilgili tartışmaların kendilerini korkuttuğunu belirterek, buğday ekerek, kendi ekmeklerini yapma kararı aldıklarını ve böylelikle GDO´lu ürün kullanmamayı amaçladıklarını söyledi.

Paşalimanı Adası´nın kimyasallarla kirletilmemiş nadir yerlerden biri olduğuna dikkat çeken Dr. Dadan, “Adada belirlenen bakir kalmış 5 dönümlük bir tarlada ekime başladık.

Önümüzdeki hasat zamanında daha fazla tohum elde edeceğiz ve ekimi yaygınlaştıracağız. Elde edilen ekmeklik buğdayı yine adada taş değirmende öğüteceğiz, adada pişireceğiz ve Erdek ile Paşalimanı Adası’nda tüketiciye sunacağız. Üretim sonunda 100 ailenin ekmek ihtiyacını bu şekilde karşılamasını hedefliyoruz. Tabi bu elde edilecek buğday miktarı, her yıl arttıkça ekmek üretimi de artacak. Yerli tohumlar üzerine araştırma ve geliştirme amaçlı tohum ağı girişiminin içerisinde yer alıyoruz. Kendi yiyeceğini kendisi üreten, kendisine yeten bir toplum için uğraş veriyoruz” diye konuştu.

Ekolojik tarım sırasında kimyasal gübre ve ilaç kullanmayacaklarına da değinen Dr. Dadan, “Normal tarımda aşırı gübre ve ilaç kullanımı söz konusu. Tarlalarda verim sorunu yaşanınca daha fazla ilaç ve gübre gerekiyor. Bizim tarımımızda doğal olmayan ilaç ve gübre yerine doğal olan ilaç ve gübre, hayvan gübresi kullanacağız. Amacımız sağlıklı beslenmek” diye konuştu.

 

RESİMLERRESİMLER
YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,0625

® 2015 YILMAZ TİCARET Paşalimanı ADASI
Paşalimanı Adası Web Portalı http://www.pasalimaniadasi.com.tr

Tam Ekran